mutiara kata uNiLLy's...

Ukhuwah itu bukan terletak pada pertemuan. Bukan pada manisnya ucapan di bibir, Tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya didalam doanya....."

Apakah Cadangan Lokasi anda bagi Grand Family day Disember 2010 ini?

Thursday, August 7, 2008

Proud to be a malbari!


beberapa minggu lalu saya ketika sedang bershopping di sebuah gedung kain terkenal di kuala lumpur bersama isteri... saya terpandang sesuatu cukup menarik perhatian saya digedung itu...apa lagi kalau bukan seperti yang anda lihat pada gambar diatas..! saya tidak tahu bagaimana perasaan anda.. tetapi saya berasa cukup bangga kerana bangsa kita malbari dikenali sehingga nama kain kat malaysia ni pun ada nama 'malbari plain' saya rasa ini kali pertama saya melihat perkembangan ini.tak tahulah kalau anda pernah tengok pada lain lain benda di malaysia ini.saya rasa mungkin takde kot sebelum ini... apa pun ini satu perkembangan yang positif dan satu langkah kecil bagi mempromosikan nama malbari dimalaysia... terutamanya di kuala lumpur..terima kasih pada yang berkenaan!.saya bangga sebagai malbari... anda bagaimana??

1 comment:

Asraf Amzah said...

http://pemsville.blogspot.my/2018/03/malbari.html?m=1

Mutiara Kata uNiLLy's

"Barangsiapa yang meyombongkan diri kepada salah seorang daripada hamba - hamba Allah, sesungguhnya ia telah bertengkar dengan Allah pada haknya...."