mutiara kata uNiLLy's...

Ukhuwah itu bukan terletak pada pertemuan. Bukan pada manisnya ucapan di bibir, Tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya didalam doanya....."

Apakah Cadangan Lokasi anda bagi Grand Family day Disember 2010 ini?

Wednesday, September 16, 2009

malbari di malaysia- rakaman siaran TV2





khas buat para pembaca setia blog uNiLLy's.. petang semalam jam 5:00 petang RTM 2 ada menyiarkan sebuah program mengenai masyarakat malbari di malaysia ketika menyambut ramadhan dan aidil fitri. agak menarik dan rasa bangga juga dengan pengenalan mengenai tradisi masyarakat malbari menerusi TV ni.

oleh yang demikian saya juga menerima banyak permintaan untuk merakamkan program ini dan disiarkan diblog ini berikutan ramai yang tidak sempat untuk menonton program ini. maklumlah mana ada program malbari kat tv malaysia ni. so bila ada semua taknak lepaskan peluang...

bagi yang tak sempat menonton... saksikan lah ....

p/s KOMEN AKU: program ni mmg bagus dan amat menarik sekali dari segi pengenalan tradisi malbari , makanan, pakaian dan banyak lagi.
tapi yang aku tengok agak lebih lebih ialah cara pemakaian diorang.. huhu.. mana ada lagi malbari kat malaysia pakai pakaian macam ni. semuanya okey... tapi pakaian je buat kaco. walaupun tu pakaian rasmi malbari. tapi aku rasa cukup setakat perkenalkan sekali je.. huhuhu takperlu sampai abis rancangan ngan pakaian mcm tu...

apa pulak komen korang sebagai seorang malbari kat malaysia ni????

16 comments:

Anonymous said...

Raye nie smua pakai baju raye cm nie

tau...hehehehe..

nizam said...

ni kat chaah ni...

Anonymous said...

Huhuhu,,,dpt jgk tgk video ni,,
smlmtgk kt tv jgk,tp tgk last min jerk...erm btul kate kaka razali,mne ad org pky bju cm tu lg kan,,he3,,ape2 pun cun r,,syabas untk malbari kt malaysia,ad jgk nk kuar tv..

PuTri ReRaMa AwAnAn said...

huhuhuhu.. saje nak bagi tahu korang.. program ni baby dah tengok banyak kali sampai tak lalu nak tengok.. tapi baby pun paling tak setuju tang baju ni.. yang menarik nya.. baby suka.. benda2 yang digunakan semua antik je..

arejug said...

baby ni kan yang wat program tu kat RTM...yang bg aku projek translate tu...kan??

Anonymous said...

aduh baby... hehehe

Anonymous said...

baby???...huhuhu

Abg Kacak... said...

hye baby.. hehe

putera rerama awanan said...

alamak korang ni.. baru je sorang aweks menonjol skit korang dah mule dah.. haha.. lek la kang takut lak baby tu.. hehe

azeera ali said...

Erm..yelah aku setuju dgn korg semua..
klau korg nk tau.. aku ni dok negeri sembilan..kdg2 aku tension dieorg xtau ape tu malbari..
haihh..kdg2 pening kot nak xplain..p xleh watpe la kn..
btw aku suke blog unilly ni..kepada admin..sekali sekala melawat la kami di broga ni..
family rahima subang..
hehe..
lov u guys..;)
msuk kan blog saya dlm ni yeah?
peace..;)

ingin tahu said...

ty skit la aziera ni unilly gak ker?? huhu

Anonymous said...

itu lah

Anonymous said...

tu lah pasal..aku pn xtau lah..npe ade wrga bkn unilly dlm blog ni!!!...aku xske...xstju!!...

jee_oyster said...

salam, 2 admin.. mohon izin, share video ni kat facebook...

siti zaharah said...

AKU BANGGA JADI MALBARI...AKU SAYANG KAUM AK

siti zaharah said...

B-)

Mutiara Kata uNiLLy's

"Barangsiapa yang meyombongkan diri kepada salah seorang daripada hamba - hamba Allah, sesungguhnya ia telah bertengkar dengan Allah pada haknya...."