mutiara kata uNiLLy's...

Ukhuwah itu bukan terletak pada pertemuan. Bukan pada manisnya ucapan di bibir, Tetapi pada ingatan seseorang terhadap saudaranya didalam doanya....."

Apakah Cadangan Lokasi anda bagi Grand Family day Disember 2010 ini?

Wednesday, May 20, 2009

apa nama pasukan bertanding???

persoalan setiap kali kejohanan ialah nama pasukan pasukan yang akan berentap pada kejohanan piala unilly's...
seperti biasa isu tersebut mula bertiup kencang apabila sdr Yaakob menyarankan agar nama setiap pasukan berpandukan nama khalifah contohnya seperti saidina Ali ...

pada dua kejohanan sebelum ini nama yang digunakan adalah nama pasukan bola sepak dari kejohanan Champion leauge dan EPL.. namun kali ini menurut sdr yaakob ianya perlu ditukar.

bagi saya selaku blogger yang suka mengutuk semua pasukan tak sanggup untuk menerima cadangan sdr Yaakob... kerana apabila nama nama itu kita terima untuk diletakkan sebagai nama pasukan.. apabila kita mengutuk pasukan tersebut adalah tidak manis dan tidak sesuai.

ini pandangan peribadi saya ... kalau para pembaca ada idea tersendiri ..sila komen dan beri pendapat anda...tq

11 comments:

steven gerrard said...

cadangan nama negara plk...(world cup)

Anonymous said...

sdr blogger jer yg selalu nak
mgutuk org ln..

unilly's fan said...

blogger pun jgn selalu kutuk & wat kenyataan palsU...ilang kepercayaan kite taU.

shebby singham said...

Ape kate kite guna nama negeri malaysia je dulu...kite kene juga memartabatkan nama malaysia dulu, walaupun bolasepak kite cam bodo jer, jgn asyik epl la world team la...ape da!!!majulah sukan untuk negara

Mr X said...

Name pasukan c.league ok per.... br gempak skit. lau name islamic xle nk gurau2 sgt.

Anonymous said...

haha guna nama negeri dlm malaysia... ada pn 14 cukup ke?

blogger said...

mana ada kenyataan palsu dalam blog ni... kenyataan yang saya buat berdasarkan maklumat yang boleh dipercayai...

steven gerrard said...

nama pasukan biar kosong dl..lps abis undi dan dh tau siapa2 dlm pasukan msg2, br diorang discuss nk ltk nama pasukan. ms undi ltk la A,B,C dl...amacam??

wakil semua mama said...

letak la name ape2 pun..janji cucu2ku ini jgn la gado2...semoga sume brjalan lancar...insyaallah...

penganjur said...

itu hak saya...biar saya yg tentu kan...nasib!!

najib said...

MAn utd,arsenal,liverpool,chelsea,barcelona,real madrid,bayern munich,porto,lyon,inter milan,juventus,ac milan

insyaalah nie la name pasukan yg akan digunakan!!...

Mutiara Kata uNiLLy's

"Barangsiapa yang meyombongkan diri kepada salah seorang daripada hamba - hamba Allah, sesungguhnya ia telah bertengkar dengan Allah pada haknya...."